Програми для мене і мого PC Неділя, 28.04.2024, 22:07
Submitter.ru - Регистрация в поисковых системах!
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Інше » Новини » Молекулярний комп'ютер - вже не казка
Молекулярний комп'ютер - вже не казка
ArikДата: Субота, 28.06.2008, 19:33 | Повідомлення # 1
Admin
Группа: Адміністратори
Сообщений: 42
Репутация: 0
Статус: Offline
У новій статті, опублікованій в журналі Nature Physics, група учених з Університета Пердью (Purdue University) повідомили, що їм вдалося створити нові молекули гібридного типу з легкокерованим квантовим станом. Якщо такі відомості достовірні, дане відкриття є важливий прорив в області квантової обчислювальної техніки. На думку фахівців, тепер такі обчислювальні системи вже не виглядають такими фантастичними як раніше.
По суті, принцип роботи сучасних комп'ютерів не змінився за останні роки. Як правило, такі системи використовують двійкову систему числення для зберігання і обробки інформації. На відміну від них квантові комп'ютери повинні використовувати так звані кьюбіт (qubit) з подібною метою. Вірогідно, вони повинні володіти великими можливостями в порівнянні з сучасними обчислювальними системами. Наприклад, для того, щоб знайти потрібне ім'я в телефонному довіднику, сучасний комп'ютер оброблятиме кожен варіант, один за іншим, до тих пір, поки не знайде правильний варіант. Що стосується квантового комп'ютера, він міг би обробити всі імена одночасно і видати потрібну відповідь відразу. Теоретично, два квантові комп'ютери можуть зв'язатися один з одним практично вмить навіть на дуже великій відстані.
Дане відкриття було зроблене, коли Свен Рогге (Sven Rogge) і його колеги з Університету Дельт (Delt University) в Нідерландах проводили експерименти на так званих нанотранзисторах. В ході експерименту учені випадково з'ясували, що певні домішки можуть істотно змінити поведінку електричних властивостей транзисторів. Потім професор ллойд Холенберг і його колеги з Університету Мельбурн (Melburn University) зуміли побудувати мікросхему на базі кремнію, яка, вірогідно, може служити основою для майбутніх квантових комп'ютерів. Так звані молекули складаються з двох частин. Одна з них є атомом миш'яку, вбудованого в кристал кремнію, а інша знаходиться майже на поверхні кремнієвої підкладки транзистора. Між ними курсує один єдиний електрон. Шляхом зміни напруги можна управляти поведінкою атомів і електрона. Учені також розробили 3 D симулятор під назвою NEMO-3D, який дозволяє передбачати поведінку таких атомів в кількості до 3 мільйонів одиниць. По словах Рогге, дане відкриття також показує, що насправді сучасні мікросхеми вже майже вичерпали свої можливості. По суті, учені вже навчилися управляти кожним атомом, і це межа для сучасної науки.
 
videokarteДата: Четвер, 28.05.2009, 15:12 | Повідомлення # 2
Рядовий
Группа: Учасники
Сообщений: 2
Репутация: 0
Статус: Offline
Вот так тема smile
 
velosipДата: Четвер, 11.06.2009, 23:53 | Повідомлення # 3
Рядовий
Группа: Учасники
Сообщений: 2
Репутация: 0
Статус: Offline
Очень интересная и полезная тема. Так держать smile
 
niquetДата: Вівторок, 20.10.2009, 19:44 | Повідомлення # 4
Рядовий
Группа: Учасники
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Фильмы онлайн смотреть без регистрации http://hetika.ru/
 
МурзикДата: Четвер, 29.03.2018, 14:09 | Повідомлення # 5
Рядовий
Группа: Учасники
Сообщений: 7
Репутация: 0
Статус: Offline
Что-то пока еще не придумали ничего стоящего. Но вот я слышал, что в мобильных технологиях скоро будет использоваться искусственный интеллект. Даже сейчас вот у меня айфон 8 plus 256 гб серебряный, так мне кажется, что Сири себя ведет почти как человек. Сири - это персональный помощник, который общается с вами голосом. Я очень доволен своим "яблочком", рекомендую всем: https://stylus.ua/iphone-170/apple-iphone-8-plus-256gb-silver.html
 
Форум » Інше » Новини » Молекулярний комп'ютер - вже не казка
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Faststart - рейтинг сайтов, каталог интернет ресурсов, счетчик посещаемостиRambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz